Workshops fotografie

Aan de hand van het boek Een schot in de roos, wordt in de workshop kort de theorie besproken, maar er wordt vooral tijd besteedt aan de praktijk. Het boek komt eind november 2022 uit. We organiseren leerzame workshops vanaf 11 januari 2023. De data zijn vanaf 11 januari (25/1, 8/2, 22/2, 15/3 ) tot 29 maart, dat zijn 6 woensdagmiddagen van 13:30 tot 16:30 uur. Na je aanmelding (workshop @ info1 .nl) ontvang je een bevestiging en een workshop syllabus per mail. De kosten zijn € 295,-

Wat is bij de workshops inbegrepen?

* Het Boek Een schot in de roos, vooraf worden de eerste 3 hoofdstukken als PDF gemaild. Het boek wordt de eerste workshop-dag verstrekt.

* De Syllabus met cursusinhoud en opdrachten. Digitaal (pdf) gemaild en fysiek op papier verstrekt.

* Het Online WorkBook (OWB). Alle opdrachten (foto’s) upload je naar jouw online workbook (afgekort OWB). Deze worden per les bekeken en besproken. Het eventuele afdrukken van het OWB met alle opdrachten kost ca. € 29,95 en reken je zelf online af. Verzendkosten zijn alleen voor het 1e boek per bestelling.

* Eén ‘wedstrijd’ print (‘je beste’), door ons professioneel afgedrukt.

* Eén groepsfoto met certificaat

* Elke cursusmiddag 1x koffie / thee / water in pauze én vóór aanvang van de workshops (mag niet meegenomen worden in leslokaal/studio).

Wat moet je hebben om alles uit de workshops te halen?

1. Camera (Diafragma en Sluitertijd instelbaar) en een lens, bij voorkeur groothoek én telelens (ca.100mm) of zoom. Volle accu, lege geheugenkaart. Evt. flitser. Je dient de camera goed te kunnen gebruiken (ISO, sluitertijd, diafragma etc.) dus bestudeer de handleiding goed. De workshops gaan niét over jouw camera.

2. Praktijkboek Een schot in de roos (wordt de eerste les samen met de syllabus verstrekt). Twee weken voor de eerste workshop wordt een PDF met de eerste hoofdstukken per mail toegestuurd (voorbereidingsstof). Ook deze syllabus is je dan gemaild.

3. Thuis een laptop / computer met internet en mail (bijv. outlook of gmail).

 Je moet je foto’s vanaf je camera (of geheugenkaartje) naar je computer kunnen halen en naar je OWB kunnen uploaden. Hoe? Zie handleiding.

4. Deze syllabus, fysiek op papier. Krijg je op de tijdens de eerste workshop (digitaal had je hem al). Je kan op de linker pagina’s aantekeningen maken.

5. Tijd voor het bestuderen van het boek en het uitvoeren van de opdrachten.

De workshops bestaan telkens uit twee delen. Het eerste deel is meestal in het leslokaal, waar ook klassikaal de opdrachten voor het tweede deel worden besproken. Het tweede deel bestaat uit opdrachten, die je in tweetallen uitvoert en waarbij je zélf bepaald hoe je die foto maakt. Elke opdracht moet leiden tot 1 foto die je in je OWB invoegt.

Aanmelden: workshop @ info1.nl

Om je een idee te geven wat o.a. in praktijk wordt gebracht:

  • Daglicht portretfoto, verschillende variaties
  • Een praktijkopdracht in centrum en station van Ermelo
  • Studio fotografie, vlakke, ronde, glanzende en thematische onderwerpen
  • Hele middag in Harderwijk, onderwerpen: dynamisch laantje, beelden, standpunt, haven, etc.
  • Studio portretfotografie en veel meer!